Yönetim Kurulu Başkanımız Marmara Oda-Borsa Bölge Toplantısına Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında düzenlenen TOBB Marmara bölge toplantısına Yönetim Kurulu Başkanımız Süreyya Çiftçioğlu videokonferans ile toplantıya katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Marmara Bölge toplantısına katılarak, bölge Oda/Borsa Başkanları ile istişarelerde bulundu.​

Hisarcıklıoğlu, salgın başladığından itibaren, Odalar, Borsalar ve Sektör Meclisleri ile birlikte çalıştıklarını vurgularken, “Oda-Borsa başkanlarım, üyelerimizin sesini duyurdu, dertlerine tercüman oldu. Allah hepinizden, emeklerinizden ve gayretlerinizden razı olsun” dedi.

Yapılan çalışmalar sayesinde, Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. İşte en son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim’e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı” diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bunların dışında da; vergi-SGK ödemeleri için vadelendirme imkânı getirilmesi, kamuda bekleyen alacakların ödenmesi, kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2020 sonuna kadar devam etmesi, YEKDEM maliyetlerinin azaltılması, GEKAP ile ilgili yüklerin düşürülmesi, uygulamanın 2021’e ertelenmesi, COVID-19’un iş kazası kapsamında olmamasının sağlanması, ilgili yönetmelikte sigorta acentelerinin aleyhine olan maddelerin değiştirilmesi, piyasada kamu kaynaklı rekabeti bozan uygulamalara son verilmesi, tarımsal üretimde kullanılan girdilerinin yüksek fiyatlarına önlem getirilmesi gibi takip ettikleri pek çok konu bulunduğuna işaret etti.

Hisarcıklıoğlu daha sonra Bölge Oda ve Borsa Başkanlarının görüşlerini dinledi.

Yönetim Kurulu Başkanımız Süreyya Çiftçioğlu pandemi sürecinde tarımın öneminin arttığını ve desteklenmeye daha fazla ihtiyaç olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 29 Eylül 2020 Salı, 08:24