Nefes Kredisi Basın Açıklaması Borsamızda Yapıldı

Hayrabolu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çiftçioğlu, Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol ve Denizbank Hayrabolu Şube Müdürü Anıl Bakan “2020 Nefes Kredisi” hakkında Basın Açıklaması yapmak için Borsamızda toplandılar.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Çiftçioğlu'nun konuşması şöyle;

Bugün burada 2020 Nefes Kredisi hakkında bilgi vermek amacıyla toplandık.

Nefes Kredisi daha önce 6 kez uygulanmıştı ve bu da 7’ncisidir. TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve yönetimine bu destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Talepler dün itibarıyla alınmaya başlandı. Üyelerimiz bağlı bulundukları oda ya da borsadan “Nefes Kredisi başvurusu içindir” ibaresini içeren üyelik faaliyet belgesini alıp, banka şubesine başvurabilirler.

Hayrabolu Ticaret Borsası olarak kendi üyelerimiz için taahhüt ettiğimiz tutar, KGF desteği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği katkısıyla birlikte üyelerimiz Denizbank’tan 3 milyon 650 bin TL kredi kullanabilecektir.

Kamu bankaları tarafından kullandırılabilecek kredi ile ilgili bilgileri önümüzdeki hafta sizlerle paylaşmayı planlıyoruz.

Eğer açmış olduğumuz limit yetmiyorsa biz Hayrabolu TB olarak tekrar bu limiti artırmayı düşünüyoruz.

Önemli olan bu kredilerin doğru kullanılması, üretime ve istihdama dönmesidir. Dünya; suyu, petrolü, enerjiyi konuşuyorken şuanda tarımın ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Alınacak olan bu kredilerin inşallah üretimde kullanılacağına inanıyorum. Hayırlı olsun.

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol'un konuşması şöyle:

Hayrabolu TSO ile Hayrabolu TB olarak ilçemize hizmet ediyoruz. İlçemizin TOBB Nefes Kredisinden mümkün olduğunda en yüksek seviyeden yararlanması için çabalıyoruz. Destek veren Denizbank şubemize de teşekkür ediyoruz. TOBB’un 6 milyar kaynağından, bizler de bölgemize 10 milyonunu kredi olarak çekeceğimize inanıyoruz. İnşallah üyelerimiz bu krediden mümkün olduğunda yararlanırlar.

Denizbank Hayrabolu Şube Müdür Anıl Bakan'ın konuşması şöyle:

Denizbank Hayrabolu Şubesi olarak Türkiye’ye dağıtılacak 6 milyar liralık kredi desteğinin en yüksek limitini çekmeyi hedefliyoruz.

Bu süreçte özel bankaların mesai saatleri 12.00-17.00 olurken, biz bu kampanya ile birlikte mesai saatlerimizi 09.00-17.00’ye almış bulunmaktayız. Her anlamda hazırız. Bu kredide ciro kıstasına bakacağız. 0-3 milyon TL cirosu olan firmalara 50 bin TL’ye kadar kredi kullandırılabilecek. 3 milyon TL – 25 milyon TL arasındaki firmalara da 100 bin TL kredi kullandırma olacak.

Cüzi masrafı olan bir kredi. Yaklaşık olarak 50 bin TL’nin masrafı 450 TL, 100 bin TL’nin masrafı da 900 TL olacak.

En önemlisi 2020 sürecinde geri ödemesi olmayacak. 2021 yılında başlayacak ve 12 ay boyunca eşit taksitlerle ödenecek bir kredidir.

2020 NEFES KREDİSİ hakkındaki duyruru için tıklayınız.

Yayın Tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba, 16:38

Websitemizin Ziyaret İstatistikleri